Tuesday, May 25, 2010

belajar menjahit, ok x?perlukan pendapat anda semua.


aku just nak mintak pendapat kowg semua..
menjahit ni senang x??
tetiba rasa minat nak menjahit. b4 ni aku x pernah terlintas pun nak wat benda ni but since aku duk menempek kat kedai tunggu customer and asyik duk tengok kain2 bundle yang agak usang, means yang x da aura customer nak beli. so aku pk2....why not aku blaja menjahit so dengan kain2 yang x berguna ni aku leh make something dari biar je menyemak kat dlm kedai ni. benda ni aku tpk gak time kwn mama Cik Dah dtg kedai coz nak bagi mama sarung bantal utk sofa...seyes dia wat canteq even simple. lepas dia balik aku duk pandang je kain2 yang ada kat kedai and terbayang kalau la kain2 yang x da sgt owg nak beli...why not aku try! dapat gak duit. aku ni nak kata kreatif tue ada la sikit2 coz aku ni minat benda2 yg kreatif, suka mengedit, suka touchup2 ni. Syafiq pun da ckp suh aku wat something dgn kain2 ni coz dia da tengok kat Kedah owg wat, so dia pun da bg semangat suh buat benda ni.

aku taw menjahit ni kena sabar so aku takut if aku ni x tahan. so kepada sesiapa yang terer menjahit tue leh bagi nasihat sikit x??even tadi pun da sowg mak cik dtg beli kat kedai aku ckp nape x wat mcm2 dgn kain ni. semangat tue ada but x taw la..takut pun da. lagi satu, sesape yang duk kelantan tue, nak tanya kat mna leh belajar menjahit ek??mana taw tiba2 mmg sah2 aku nak belajar, so leh g sana. :)


nota si kecik:

tetiba terfikir,
if belajar menjahit ia salah satu langkah aku utk
buka butik or something like that.
aku dari dulu nak da butik sendiri
sejak blaja Entreprenuership.
Nor Arfa Batik...that my idol :)


5 comments:

Alynn Notnot said...

wow! teruskan la niat murni tu :)

fmunyraz said...

alyn: nak teruskan mcm mana, blaja menjahit pun belom g..ehehe:)
semangat tue mmg ada.huhu

fmunyraz said...

alyn: nak teruskan mcm mana, blaja menjahit pun belom g..ehehe:)
semangat tue mmg ada.huhu

DiyanaDaniel said...

ok, mulakan langkah dengan cari tempat untuk belajar. memang berbaloi2..selain jimat besar boleh jait baju sendiri, boleh juga untung besar ambil upah menjahit.

fmunyraz said...

kak diyana: tue la..mcm2 leh buat if dah taw menjahit kan..
i think i should try kan akak??