Monday, June 7, 2010

lagenda budak setan antara filem dan novel.

~salam semua~
dah dinner belom???
aku dinner dgn maggi versi korea lagi kali ni: )
okay...skg nie dah kuar kat panggung filem Lagenda Budak Setan!
kowang dah tengok?
best x?
actually, aku x ada la amek taw sgt2 pasal cite nie but bila Syafiq duk cerita serba sedikit cite ni..ia buat aku jadi teruja nak tengok.
but problemanya kat sini...kat Kelantan x da panggung wayang.
hukhukhukhuk: (
nak beli cd mesti x bape best sgt nk tengok+bila masa la plak aku nak g kedai cd
(hidup aku kedai and umah je)
bila Syafiq cite, aku rasa cite nie best and aku ada baca blog2 owg yang cite ni sebenarnya adaptasi dari novel Ahadiat Akashah.
lagi satu...apa yang ada dlm novel tidak sama dgn apa yang di filemkan.
sooooooooooooooooooooo
ceh, bukan men pjg lagi so aku..ehehe:P
aku rasa aku patut ada novel ni coz aku ni memang gila novel and dari apa yang aku dengar novel ni novel yang paling laris di Malaysia.
siap masuk Malaysia Book of Records lagi!
jadi memang patut la aku beli!
aku dengan drastiknya google novel Lagenda Budak Setan
cari kat blog2 kot ada jual, x kisah la yang secondhand atau baru..dan ternyata usaha aku tidak sia2.
jumpa gak akhirnya!
sebenarnya cerita nie ada 3 novel;


1. Lagenda Budak Setan RM21.90


2. Katriena RM17.90


3. Kasyah Lagenda Berakhir RM19.90

campur tolak bahagi semua;
total RM 59.70

3 novel baru harga hampir mencecah RM 60.00...boleh tahan.
if nak beli pun bukan senang nak cari novel ni coz bukan semua bookstore jual and tambahan lagi novel ni agak lama so susah sikit la nak cari.
aku x kira, aku nak gak novel2 ni! Katriena and Kasyah Lagenda Berakhir
aku x kisah sgt if x dpt, but
Lagenda Budak Setan seyes aku nak!

****************

lepas Syafiq tengok cerita nie, dia terus cite kat aku.
dia ckp dia sedih sgt coz Ayu hilang ingatan and lupa segala kenangan bersama Kasyah.
lagi satu bila Ayu meninggal tinggalkan Kasyah and baby dia.
aku x taw la if Syafiq nangis ke x coz lepas dia tengok cite tue,
dia gtaw aku supaya jgn tinggal dia, jgn lupa dia....sama mcm apa yang jadi dlm cerita ni.
hati aku agak tersentuh bila Syafiq ckp mcm tue!
terharu and aku rasa nak nagis pun ada gak.
T___T
apa yang mampu aku ckp time dia ckp mcm tue

"Abg, Syg xkan sesekali lupakan Abg...xkan! you are my man and if Syg jadi mcm Ayu dlm cerita tue pun, Abg usaha la mcm Kasyah! kembalikan segala kenangan manis kita sebab Syg pun xnak lupa walau sedikit pun segala kenangan kita bersama"


nota si kecik:

sesape yang taw mana nak dptkan novel2 ni,
sila gtaw aku dgn kadar segera ek.
kalau ada yang sudi nak bagi hadiah pun okay:)


6 comments:

Farid MOFASAD said...

dengar cerita novel dia best2...
tapi xpernah nak sentuh novel2 nie


iissshhhh
pemalas tol aku nie!!!



>>__________<<


...




MARI SERTAI KEMPEN KAMI BLOGGER PICISAN MENENTANG KEKEJAMAN ISRAEL!!

fmunyraz said...

farid: novel dia memang best.
kalau x takkan masuk Malaysia Books of Record lagi:)

so rerajin la baca ek:P

mimi said...

dh lama dh beli now tataw kat mana ada... sbb susah nk cari..sumpah nangis gla2 baca. tpi bc ag bes dri tgk aa

fmunyraz said...

mimi: waaaaa...nk novel ni.:(
mesti la lg best coz bila baca kita hayati betul2..x gitu?

Maala Muniira Abdullah said...

fyi,derang shoot kt U aku for the college scene.and aku terserempak bnyk kali gak ngan farid kamil.tp sb mse tu tgh sebok nk exam,aku x layan sngt ar.tp juniors aku siap amek pics ngan sume pelakon.hohoho ~

fmunyraz said...

cik la: sila la cari novel tue utk saya ek:P