Wednesday, July 7, 2010

Hlovate-5 tahun 5 bulan

hmmmm,
nak buat review sikit pasak novel nie.
penulis dia Hlovate!
sape yang mengaku kaki novel tapi tak taw sape dia ni,
aku hempuk dgn batu
dia famous gila2 wei!
cara diam menulis lain dari yg lain.
1 tahun lepas aku da baca novel dia yg
aA+bB and Tunas.
seyes best gila.
5 Tahun 5 Bulan

mengisahkan seorang perempuan bernama Johana
yang akan melanjutkan pelajaran ke overseas tapi bekerja sebaggai pembantu rumah
untuk cari duit lebih.
tempat kerja Johana milik Encik Latfy
yang mempunyai 4 orang anak;
2 lelaki, 2 perempuan.
saat berkerja di rumah tersebut Johana mula rapat dgn Along,
anak lelaki sulung Encik Latfy.
sehinggakan setelah dia berada di oversea pun Along sering contact dia.
siapa sangka,
hubungan rapat seperti adik-beradik di antara Along dan Johana
berjaya buat hati brutal Johana yang anti jiwang2 nie jatuh cinta pada Along!
akhirnya mereka bertunang and tak lama lepas tue kahwin.
hidup di UK bersama suami tercinta,
cukup membahagiakan Johana walaupun dia dan Along
masih sama-sama belajar!
5 Tahun 5 Bulan
akhirya mereka balik ke Malaysia!
selama 5 Tahun 5 Bulan
Johana bawa balik bukan setakat 1 sijil degree kedoktoran,
tetapi 3 sijil;
1 sijil kedoktoran
1 sijil nikah
i sijil anaknya Amir!
bahagia kan?
benda yang tak pernah terfikir oleh seorang insan bernama Johana.


p/s: kebahagiaan adalah milik setiap insan, cuma ia bergantung pada seseorang itu nak atau tidak! kadang-kadang cinta memang akan buat kita rasa bodoh tapi ia cukup membahagiakan bila apa yang kita inginkan tercapai. ^.^


nota si kecik:

i want be happy with u, Syafiq!
only u, now and forever!


2 comments:

izyani_azahari said...

hlovate mmg best! sy xminat novel mule2. sbb salu cm meleret2 n bosan nk bce. tp hlovate punye cite mmg best! hehe

fmunyraz said...

izyani: yooooo.
ada gang la nie. :)