Wednesday, August 25, 2010

niat blogging aku

Sebelum ni aku ada cakap
aku teruja coz blog aku dah ada 50 orang follower.
actually skg dah 51. :)

Aku taknak kowang yang baca blog aku ni salah faham.
niat aku blogging bukan nak kumpul follower,
bukan nak kumpul duit nuffnang,
bukan nak cari publisiti murahan!

duit nuffnang aku tak sampai seringgit pun
and aku tak amek pot pun pasal tue
sebab tue semua tak penting.

meh sini dekat-dekat aku nak story sikit.
actually aku start blogging time aku semester 3 dulu,
means tahun 2009.
tapi oleh kerana ada masalah peribadi
aku delete blog tue.
that time aku amat-amat takut dengan blog.
fobia gila sejak kejadian tue!

hanya Allah yang tahu apa sebenarnya yang terjadi.
betapa aku takut nak buka blog,
nak baca blog owg.

tapi dari seorang kawan yang aku anggap
macam adik-beradik aku sendiri
kawan yang ada time susah dan senang
kawan yang cukup memahami aku
HAZIERAH
dia yang bagi nasihat
dia yang kuatkan semangat aku supaya tak fikir benda yang lepas
come and start a new story!

pada mulanya aku still teragak-agak
nak buat blog nie.

tapi HAZIERAH tetap bagi kekuatan pada aku.
thanks sayang.
kita sayang awak ketat-ketat!
fuh tetiba rasa nak nangis
T______T
teringat balik apa yang jadi sebelum ni.

then aku fikir positif,
aku kuatkan semangat aku yang lemah sebab kejadian yang lampau
yang memang aku takkan lupakan
rest of my life!

aku buat blog untuk diri aku
untuk orang yang aku sayang
untuk aku tenangkan diri aku.
selain tue blog ni pengerat hubungan aku dan sicoklathati.
kitaowg ni kan PJJ
Percintaan Jarak Jauh
so dengan cara ni sicoklathati lebih kenal siapa
FAAZA MUNIIRA

dan selama aku blogging ni
sicoklahati tak pernah miss baca blog aku
and dia semakin memahami siapa
FAAZA MUNIIRA

yerla kekadang
bukan senang nak bagitaw something secara terus-terang
so aku perlukan alternatif lain
untuk bagitaw sicoklathati!
dan dengan blog nie lah aku ceritakan segalanya apa yang aku rasa.

dah aku malas nak cerita panjang-panjang
coz benda ni buat aku teringat kembali cerita lama
benda yang paling perit pernah aku lalui
sepanjang hidup aku setakat ni.
T__T

so harapan aku pada sesapa yang follow blog aku ni
P L E A SE
bagi aku sedikit semangat time aku perlukan someone,
sesama kita blogger support antara satu sama lain!
kepada yang rajin baca blog aku ni terima kasih
kerana sudi usha blog aku yang hanya berkisahkan hidup aku semata-mata.
insyAllah aku juga akan ada dengan kowang
sebab bagi aku
"sekali aku dah sayang seseorang tue selamanya aku akan sayang walaupun orang tue dah tak pedulika aku lagi"

jom kita bersama-sama untuk pastikan hari ini lebih indah dari semalam
semoga kita sentiasa gembira bersama insan di sekeliling kita


thanks semua.

p/s: if kowang nak baca first entry aku clicksini.

nota si kecik:

kenangan lama buat aku nangis lagi. :'(

2 comments:

dak eina (◕‿◕) said...

hoho i like ur entry babe...so sweet~~

if mu perlukan someone...aku ade..

bak kate radja..aku ada kerna kau ada..hiks! gedik!

aku tag mu lagik actually~~

http://sayadankontes.blogspot.com/2010/08/kontes-aku-punya-bear.html

fmunyraz said...

ya ka? mu xdop aku sepak laju2 wei.
ceh..kena jadi mangsa tag sokmo. :)