Sunday, April 25, 2010

mengelarkan diri sebagai kawan tapi sebenarnya musuh!


aku memang membara-bara marah skg nie, memang kowang ni spoil mood aku yang teramat bek yang tgh berbunga2 riang nie. seyes, aku x suka kowang dari pertama kali aku dengar cite pasal kowang lg.kowang fikir kowang tue hebat ke leh kenakn owg sesuka hati???kowang kata kowang nie kenal and kawan dia tapi pernah ke kowang amek berat tentang dia??pernah kowang ajar dia benda2 baik??pernah kowang hargai dia sebagai kwn kowang??pernah kowang berikan pertolongan di kala dia kesusahan. ceh! nama je K.A.W.A.N tapi habuk pun x da..hey, aku malu la dgn owg mcm ni. jgn ckp kowang kenal dia kalau mcm tue cara kowang layan dia.

walaupun nak kata aku ni lama x lama kenal (nak masuk 5 taun) at least aku taw pe perasaan dia bila kowang buat dia mcm tue..aku taw pe masalah dia. K.A.W.A.N x kan buat kawan dia terseksa, buli sesuka hati. kowang ingat mentang2 dia tue jenis x kisah dia okay???kowang belom tengok dia mengamuk..tapi dia x buat mcm tue coz dia matang. pe kes nak gaduh2, mcm budak terencat akal je, bukan mcm kowang tua sia2..ada dh nk boleh jadi suami owg dh pun tapi perangai still mcm tue. kalau la kowang ada anak mesti anak2 kowang rasa loya ada ayah mcm kowang! entah2 anak2 kowang lagi matang dari kowang, lagi pandai guna otak dari ayah dia..myb tue dtg dari ibu dia.

aku x taw nak kata pe owg mcm nie....kalau yea pun nak citekan keburukan kwn agak2 la
(tapi kalau batul K.A.W.A.N x kan citekan keburukan tapi menasihatkan keburukan yang kwn dia buat), cite pulak tue menokok tambah terlampau. pe motif kowang buat mcm tue ha???kowang tue baik sgt ke mengata owg mcm tue??tolong sedar diri sikit bagi insan2 berkenaan..bertaubat la sebelum terlambat!

kalau aku nie kwn kowang dh lama aku bakar kowang,
buang masa da kwn mcm nie
bkn nak membantu tapi menjahanamkn lagi da r.

p/s: aku x pernah marah mcm ni kat blog aku...seyes aku x tahan bila owg duk kata mcm2 kat owg yg aku sayang.....aku sayang owg bukan aku pentingkan paras rupa atau segala bagainya tapi HATI, Keikhlasan dan kejujuran yang dia bagi.

p/s/s: jangan nak mengeruhkan keadaan kitaowng yang sememangnya baik! aku x boleh sabar bila berdepan dgn owg mcm ni...time study and lepas study still x berubah..bila kowang nak berubah???bila kena batang hidung sendiri..dh terlambat la wei..

nota si kecik:

Abang, Sayang terima Abang seadanya..
Sayang tahu siapa Abang,
jika ada kesilapan yang lepas biarkan ia jadi sejarah..
xperlu kita mengungkit lagi..yang penting sekarang,
KEJUJURAN&KEIKHLASAN!
kita buat yang terbaik sekarang utk masa depan kita.
percaya la...Sayang cintakan Abang dari hati Sayang♥♥♥


2 comments:

Cik Amy~ said...

hurm..bese la tu..kt sni pun mcm tu.btol2..smestinye kte diam kte ni lemah ke hape ke..then ikut ske dorg leh tindas kte...biar la Tuhan je y balas...

fmunyraz said...

geram taw..
mcm2 dia mengata bf saya..:(
anyway thanxs cik amy coz bg support and sudi bertandang ke world of smallgurlz.