Saturday, May 1, 2010

PeNJeN4m44n SeMuL4


Mei sudah dtg..
hip, hip...hoooorrraaaayyy!
jom bersorak bersama aku


http://emo.huhiho.com

ada pe bulan Mei ni???aku bukan suka sgt pun..x da yg special dlm bulan ni
tapi
aku paling suka October coz da lagu tragedi oktober
mana da lagu Mei, tul x???
tak..tak..bukan sebab tue..
Oktober kan bday aku (ingat jgn lupa bg present sume)
lau x aku x mau kwn dgn kowang.^_^

oleh sebab hari ni dah masuk bulan baru...aku nak tanamkan semangat baru dlm diri aku
boleh x???
pe, kowang ingat taun baru je ke leh buat azam baru???
x salah kita nak ubah hidup kita ke arah yang lebih baik kan???
oleh sebab tue aku nak berusaha balik dari skg..aku nak tingkatkan usaha and ubah sikit cara aku uruskan kedai bundle aku tue.
tadi..aku dah start kira stok balik and buat account yang baru..
xmau bagi serabut je.
b4 ni myb aku x bape taw hal2 biz ni since teori yang dibelajar kat kolej bukan semua sama dgn pe yang aku buat and praktikkan kat kedai aku ni,
bila dah buat biz baru kita taw langit tue tinggi ke rendah...
bukan semua owg boleh buat biz...manyak benda kena pk,
perlukan kesabaran yang tinggi and semangat yang kuat..
usaha pun kena berlipat kali ganda!
sape yg buat biz tue taw la mcm ne kan?????
starting tue..huh, Allah je yg taw and nak tunggu stabil pun bukan senang.
seyes, aku agak give up b4 ni but lepas aku fikir balik and mintak pendapat ramai owg aku rasa aku x patut lepaskan biz nie coz ni dunia aku, minat aku!
lagipun kalau aku stop, aku akan kecewakan ramai owg
(terlalu ramai)
harapan aku, dgn adanya semangat and kaedah yang baru, biz aku akan makin berkembang.
aku ni budak baru belajar, kalau salah tolonglah ajar ek.
aku still perlukan nasihat and semangat dari owg terdekat and sesiapa je yang nak tengok owg Melayu berjaya.

nota si kecik:

Aku memang bukan jenis yang mudah give up
so selagi aku rasa aku mampu, aku akan usaha
tapi
aku perlukan sokongan!
sokongla aku♥



2 comments:

AiZ said...

bagus... dah ade biz... i support u :)


komen i punya entry gak ye.. klik kuat-kuat kat sini >>BLOGWALKING YANG TAK IKHLAS !!! JOMLAH BERUBAH !!! MESTI BACA !!



fmunyraz said...

dh masok 4 bulan..
kalau aiz dtg kelantan singgah r kedai sy..
tenkiu coz support:)