Sunday, May 2, 2010

perit ibu melahirkan anak| si ayah??



Balqis♥anak sepupuku




Farrah♥sepupuku



Aira♥adeq Farah




Riqzky♥anak sepupuku


uuwwweeekkk, uweeekkk, uwwwweekkkk,

(bunyi bayi menangis)
Alhamdulillah, selamat semuanya..
Tahniah Puan Faaza, anda dikurniakan sepasang bayi kembar..boy&girl.
gembira di hati tak terkata, nak jerit bagi seluruh dunia taw aku dah dpt baby but kesakitan time nak melahirkan tue masih terasa dan aku hanya mampu tersenyum.



stop!
"khayalan semata-mata..kuikuikui:P
jangan nak pasan r..kawen pun belom g dah nak da baby
memang x la kan.
okay...aku just nak berkongsi dgn kowang semua pasal saat si ibu melahirkan anak.
actually, aku x pernah terpikir ganaz sampai mcm tue sekali!
ganaz ke????nak taw ganaz ke x..dengar aku membebel ni.^_^
mlm tadi, aku and family g mkn satay kat kedai uncle aku
kat Tanah Merah (satay Mak Long)
kat situ jumpe sepupu sepapat sume and sowang budak comel merangkap penyambung keturunan keluarga Mak Long yang terlatest sekali iaitu Riqzky.
oh yea..pic dia aku x sempat nak snap and baju di atas adalah hadiah aku utk dia.
bila dah jumpe sedara mara memang happening gila, mcm2 borak.
Ayah Riqzky aka sepupuku Gaffur de duk cite time wife dia Aina nak lahirkan Riqzky.

mcm2 pengalaman dia dpt bila tengok isteri dia nak beranak..huh, lemah jantung aku dengar.
pernahkah kita terlintas kepala katil akan patah time ibu mengandung??huh, nak taw ganaz ke x kan???ni la keganasan yang ditunjukkan oleh ibu yang nak melahirkan anak dia,
lebih2 lagi kalau anak tue anak sulung..memang dasat, terkezot aku dengar.
sepupu aku gtaw, wife dia tenat sgt mcm tue coz baby dah lemas..
menangis meraung2 sepupu aku tue
yang selama ni cukup dikenali dgn ketinggian tahap kemachoaan dan kegengterannya.
dia lagi menagis bila dengar and tengok nurse koyakkan lubang isteri dia time Riqzky nak kuar.
dia plak yang rasa mcm perut dia nak kena koyak..
huh, simpang malaikat 99 la kalau benda tue jadi.
sakit dowh....tanya la mak, kakak,adik, mak cik kowang mcm ne time diaowg beranak.
kalau yang pernah de pengalaman tengok org bersalin tue xpe r,pada suami2 di luar sana jangan la takot nak temankan isteri dlm wad bersalin tue..kesian si isteri, time tue la dia nak kowang sgt2! lagipun anak yang dlm perut tue anak kowang jugakkan????
bila kita tengok baru kita taw keadaanya..
so ingat2 la sempena hari ibu yang bakal tiba nanti ek....^_*

pic di atas adalah sepupu sepapatku yang amat comel???anda setuju, sila vote..:P


nota si kecik:


sesape de pengalam yang g ganaz utk dikongsikan??
pesanan mak bidan,
minum soya time mengandung nak bagi anak putih.
ehehehehe:P


4 comments:

princeduyong said...

dari jalan sempit itulah...tpt kita semua mula melihat dunia....

fmunyraz said...

priceduyong: yeeaaa..betul2!
ada pengalaman x???:)

AiZ said...

betul2 nanti isteri i nak bersalin i nak temankan... tak kisah lah bersalin atau pun salin baju.. :P hikhik



u taknak komen entry i ke? hikhik.. klik kuat-kuat kat sini >>DUNIA LUAR SEORANG BLOGGER YANG NAK TEGAR



fmunyraz said...

aiz: hahaha..dah jadi namanya suami so kena la selalu da dgn isteri..:)