Monday, July 19, 2010

1 day at Malacca.

16 July 2010
Melaka Bandaraya Bersejarah.

Salam semua...sehat ka? agak lama x update blog kan? byk benda yang jadi last week sampai aku tak ada masa nak update blog. benda yang nak cerita byk sgt-sgt so aku akan membebel pun byk and kowg akan tengok byk post pasal g Melaka. aku akan cerita dari awal sampai akhir, yang nie baru permulaan so tunggu next post ek. ^.^

Aku sampai Melaka Central subuh2 lagi. agak takut gak coz aku sowg2 and Hazierah myb sampai kat KPMBM kul 9 pagi mcm tue. So, aku duk je kat Melaka Central sampai pukul 7.30 pagi then gerak g KPMBM. before tue aku ada call Puan Zarmila coz dia adalah lecture yang aku nak jumpa sesangat. time dlm bus otw nak g kolej rasa happy and cuak pun ada taw since nak g amek result diploma kan.

Sampai kolej terus jumpa Doc. Mumtaz nak amek transkrip diploma. Alhamdulillah result okay je :) lepas tue aku g la jumpa lecture yang ada.. seyes rasa windu gila wei! windu time study dgn kengkawan dulu, windu dgn lecture2 yang 1 kepala dgn aku. Aku nak sesangat jumpa Puan Zarmila but dia busy just jumpa kejap je..huhuhu :(

Pukul 8.50 pagi Hazierah dah da depan kolej, then gerak pergi KPM Ayer Molek plak teman Hazierah amek transkrip dia. Aku rasa lebih 8 bulan tak jumpa Hazierah, windu agak terubat la tapi Hazierah dah kurus. bayangkanlah berat dia sama mcm aku? 37 kg!

On the way aku pergi KPM Ayer Molek, aku call Sir Syzry coz nak jumpa dia. Sir Syzry ni lecture JPAM dari aku semester 1 g until aku dah jadi CCO1 (Pengerusi JPAM). lagi satu aku nak jumpa Puan Kamisah, dia lecture Business Statistic aku time semester 2. Aku dah anggap Puan Kamisah ni mcm mak aku dah coz dia punya sifat keibuan sgt terserlah time mengajar kitaowg dulu sampaikan aku tak sangka aku boleh dapat A subject dia. Alhamdulillah : )



aku and Hazierah kat Cafe KPM Ayer Molek

Hazierah punyer result pun lebih kurang sama dgn aku. Alhamdulillah kami berjaya :) then kitaowg terus pergi lepak kat Mahkota Parade and Dataran Pahlawan. jejalan kejap lepas tue terus g makan Mc'D. Macam biasa, Mc'D memang favourite kitaowg dari zaman kolej lagi terutamanya Ayam Mc'D. Before nie Hazierah da janji nak belanja so makan Mc'D tue dia yang belanja, thanks Haziera :)




Shiema, adk Hazierah.



Hazierah yang dah kurus :P



nie budak yang dapat makan Mc'D free.ehehe :)

Lepas makan then jejalan lagi since aku nak cari Red Handbag tapi hampeh satu pun tak ada yang berkenan and cantik di mata aku. Ingatkan dapat la gak beli apa2 sebagai kenangan g Melaka tapi seyes tak ada benda yang best! kenapa Melaka jadi mcm nie ek skg? nak kata aku ni memilih tak la kot coz Hazierah pun sama. Sebab tak puas ati kitaowg g plak Jusco yang baru buka kat kolej aku. Hampeh lagi coz sama je! Jusco Bandar Melaka mmg besar tapi tak ada benda sgt pun. haih...balik tangan kosong je la! :(

Pukul 4.30 petang, Hazierah htr aku g Melaka Central coz dia dah nak gerak balik Subang. sedih gak la nak pisah dgn Hazierah, rasa x cukup je satu hari lepak dgn dia. nanti konvo je la dapat jumpa lagi. tak sabar!


nota si kecik:

kawan itu cukup berharga.
kawan dunia akhirat.
^.^


2 comments:

hazierahroslan. said...

ye, nnt kte jmpe lagi, insyaallah.
umor kte pnjng, dpt jmpe lagi, and buat keje gila lagi! haha :D

fmunyraz said...

zra: Amin..harap2 mcm tue la :)
keje gila apakah itu?ahahaha :D